Skip to content

Draft Program

This program is subject to re-arranging and changes.

10:00 AM - 10:10 AM

Conference Welcome

Prof Richard Saffery and Prof Jeff Craig

Duration: 10 mins
10:10 AM - 12:10 PM

Session 1 - Single Cell Epigenetics

Chair - Heather Lee

 

Duration: 2 hours
10:10 AM - 11:00 AM

Keynote Speaker

Prof Wolf Reik

Duration: 50 mins
11:00 AM - 11:20 AM

Title to be announced

Dr Heather Lee

Duration: 20 mins
11:20 AM - 11:40 AM

Title to be announced

Kim-Anh Le Cao

Duration: 20 mins
11:40 AM - 11:55 AM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
11:55 AM - 12:10 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
12:10 PM - 1:00 PM

Lunch & Poster Session in Gathered

Duration: 50 mins
1:00 PM - 2:45 PM

Session 2 - Epigenetics and Stem Cells

Chair - Prof. Jose Polo

Duration: 1.75 hours
1:00 PM - 1:20 PM

Title to be announced

Dr Marnie Blewitt

Duration: 20 mins
1:20 PM - 1:50 PM

Title to be announced

Prof. Anne Voss

Duration: 30 mins
1:50 PM - 2:10 PM

Title to be announced

Prof. Jose Polo

Duration: 20 mins
2:10 PM - 2:30 PM

Presentation from Abstract

Duration: 20 mins
2:30 PM - 2:45 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
2:45 PM - 3:20 PM

Afternoon Tea

Duration: 35 mins
3:20 PM - 4:30 PM

Session 3

Chair - Prof. Richard Saffery

Duration: 1.17 hours
3:20 PM - 3:40 PM

Title to be announced

A/Prof. Rhys Allan

Duration: 20 mins
3:40 PM - 4:00 PM

Title to be announced

Dr Boris Novakovic

Duration: 20 mins
4:00 PM - 4:20 PM

Presentation from Abstract

Duration: 20 mins
4:20 PM - 4:35 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
8:30 AM - 9:00 AM

Sponsored Breakfast Session

To be confirmed

Duration: 30 mins
9:00 AM - 10:15 AM

Session 4 - Environmental Epigenetics (diet, exercise, sleep, pollutants, smoking)

Chair - Prof. Richard Saffrey

Duration: 1.25 hours
9:00 AM - 9:20 AM

Title to be announced

A/Prof. Nir Eynon

Duration: 20 mins
9:20 AM - 9:40 AM

Title to be announced

Dr Severine Lamon

Duration: 20 mins
9:40 AM - 9:55 AM

Title to be announced

Dr Jovana Maksimovic

Duration: 15 mins
9:55 AM - 10:15 AM

Presentation from Abstract

Duration: 8760.33 hours
10:15 AM - 10:30 AM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
10:30 AM - 10:45 AM

Morning Tea

Duration: 15 mins
10:45 AM - 12:30 PM

Session 5 - Transgenerational and Evolutionary Epigenetics

Chair - A/Prof. Jeff Craig

Duration: 1.75 hours
10:45 AM - 11:25 AM

Keynote Speaker

Prof. Liran Carmel

Duration: 40 mins
11:25 AM - 12:05 PM

Title to be announced

A/Prof. Chen Davidovich

Duration: 40 mins
12:05 PM - 12:30 PM

Presentation from Abstract

Duration: 25 mins
12:30 PM - 2:30 PM

Lunch & Poster Presentations (even numbered posters)

Duration: 2 hours
2:30 PM - 4:05 PM

Session 6 - Integrative OMICs (including epigenetics)

Chair: Prof. Ryan LIster

Duration: 1.58 hours
2:30 PM - 3:10 PM

Title to be announced

Prof. Ryan Lister

Duration: 40 mins
3:10 PM - 3:30 PM

Title to be announced

Dr Mark Ziemman

Duration: 20 mins
3:30 PM - 3:50 PM

Title to be announced

Dr Philippa Taberlay

Duration: 20 mins
3:50 PM - 4:05 PM

Title to be announced

Dr Katherine Pillman

Duration: 15 mins
4:05 PM - 4:30 PM

Afternoon Tea

Duration: 25 mins
4:05 PM - 5:00 PM

AEpiA Committee Meeting (members only)

Duration: 55 mins
8:30 AM - 9:00 AM

Sponsored Breakfast Session

To be confirmed

Duration: 30 mins
9:00 AM - 10:55 AM

Session 7 - Epigenetic Aging

Chair: Dr Sarah Voisin and A/Prof. Nir Eynon

Duration: 1.92 hours
9:00 AM - 9:50 AM

Keynote Speaker

Prof. Steve Horvath

Duration: 50 mins
9:50 AM - 10:20 AM

Meta-analysis of genome-wide DNA methylation identifies shared associations across neurodegenerative disorders

Dr. Allan McRae

Duration: 30 mins
10:20 AM - 10:40 AM

Title to be announced

Dr Sarah Voisin

Duration: 20 mins
10:40 AM - 10:55 AM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
10:55 AM - 11:30 AM

Morning Tea

Duration: 35 mins
11:30 AM - 12:30 PM

Session 8 - Young Investigator Awards

Chair: TBA

Duration: 1 hour
11:30 AM - 11:45 AM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
11:45 AM - 12:00 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
12:00 PM - 12:15 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
12:15 PM - 12:30 PM

Presentation from Abstract

Duration: 15 mins
12:30 PM - 1:00 PM

Fast Forward Poster Abstracts

10 x posters with 2 minutes each

Duration: 30 mins
1:00 PM - 2:30 PM

Lunch & Poster Presentations (Odd numbered posters)

Duration: 1.5 hours
2:30 PM - 4:30 PM

Session 9 - Translational and Clinical Epigenetics

Chair: Prof. Susan Clark

Duration: 2 hours
2:30 PM - 3:00 PM

Title to be announced

Prof. Mark Dawson 

Duration: 30 mins
3:00 PM - 3:30 PM

Title to be announced

Prof. Anthony Hannan

Duration: 30 mins
3:30 PM - 4:00 PM

Title to be announced

A/Prof. Irena Voineagu

Duration: 30 mins
4:00 PM - 4:30 PM

Title to be announced

Prof. Susan Clark

Duration: 30 mins
4:30 PM - 5:00 PM

Awards and Conference Close

Duration: 30 mins